Over Bojan Eijssen

Wie is Bojan Eijssen (1 februari 1980, Bogor/Indonesië)? Wat drijft hem? Lees het hieronder in een interview.

Heb je altijd kapper willen worden?
“Niet meteen. Ik had eigenlijk de ambitie om schilder te worden, maar omdat ik in die tijd veel van kapsel veranderde, merkte ik dat ik steeds vaker bezig was met ‘haar’. Ik raakte geboeid door wat ik ermee kon doen, kon creëren. Ik ben, met steun van mijn ouders, de kappersopleiding gaan volgen in Maastricht. En met succes.”

Wat is er zo leuk aan kapper zijn?
“Voor mij is dat het contact met klanten. Ik vind het mooi om hun verhalen te horen, soms zijn die heel persoonlijk, maar soms ook niet. Dan hebben we gewoon veel lol samen. Dat sociale aspect maakt mijn vak zo boeiend.”

Waarom ben jij een goede kapper?
“Die vraag kun je natuurlijk het beste aan mijn klanten stellen. Maar wat ik wel weet, is dat je je moet aanpassen aan de klant, goed luisteren naar hun wensen. Het blijft maatwerk. Elke dag weer. Maar dat is juist de uitdaging. Als je daarin slaagt, komen ze graag bij je terug.”

Wat geeft je voldoening aan het hebben van een eigen zaak?
“Ik heb hiervoor altijd voor iemand anders gewerkt. Ook op deze plek in Amstenrade. Maar nu ik een eigen zaak heb, voel ik me heel trots. Het is belangrijk dat je verantwoordelijkheid neemt, maar ook invulling geeft aan hoe je de zaak wil runnen. Je eigen draai eraan geeft. Dat probeer ik, maar het is ook een leerproces.”

Als je alles zou kunnen en mocht kiezen, welk beroep zou je dan het liefst doen?
“Dat klinkt misschien pathetisch en voor de hand liggend, maar ik denk toch kapper.”

Wat doe je je het liefst in je vrije tijd?
“Ik hou van gezellig uit eten gaan met vrienden. Ik vind bijna alles lekker. Ik biljart elke week. Dat vind ik heel erg leuk om te doen en het houdt me scherp. Ik zou wat meer willen sporten. Dat is wel een belangrijk doel voor 2018.”

Klopt het dat je vroeger een hele snelle rechtsbuiten/spits was?
“Haha, ja dat klopt. Op de velden rondom Maastricht was ik een echte baltovenaar, maar nu tover ik met mijn handen.”

Wie is je held?
“Bruce Lee. Ik kan nog steeds genieten van zijn films, zijn strijdlust en de kreten die hij uitslaat.”

Wat is je favoriete plek in Limburg?
“Ik woon nu al bijna vier jaar in Amstenrade, waar ik het goed naar mijn zin heb. Ik ben opgegroeid in Rijckholt, waar mijn ouders nog steeds wonen. Net als Amstenrade een hele mooie plek in Limburg waar we als Limburgers trots op mogen zijn.”

Waar blijf je voor thuis?
“Ik blijf pas thuis als ze alle cafés en restaurants waar ik graag kom op slot hebben gedaan.”

Wat neem je altijd mee als je van huis gaat (en waarom)?
“Ik neem altijd een kam mee, en gel. Mijn haar moet natuurlijk altijd netjes zitten, waar ik ook naar toe ga.”

Wil je zelf nog iets kwijt?
“Ik heb nu best veel over mezelf gepraat, maar als je me echt wil leren kennen en weten hoe ik het kappersvak beleef: kom dan langs in Amstenrade!”